Na tej spletni strani uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki nam pomagajo izvedeti nekaj več o vas in o tem kako uporabljate našo spletno stran. To izboljša vašo izkušnjo brskanja in nam omogoči, da vam in drugim bolj prilagodimo izdelke in storitve. Piškotki se hranijo lokalno na vašem računalniku ali mobilni napravi. Za sprejem piškotkov kliknite na “Dovoli vse” oziroma preglejte vaše nastavitve piškotkov. Preberite Politiko zasebnosti za več informacij.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne strani skilledweb.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zvop-1) ter priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Skilledweb.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Inverse d.o.o. Nušičeva ulica 3, 3000 Celje, Slovenija, ponudnik storitev e-poslovanja in je odgovoren za vso vsebino, oglaševanje in cene na spletni strani (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani skilledweb.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
- kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),  
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),  
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
- način plačila in dostave
- časovno veljavnost ponudbe
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
- pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

Cene

Navedena cena je okvirna. Točna cena izdelave spletne strani se določi pisno s ponudbo poslano preko e-maila, na podlagi dogovora z naročnikom.
Vse cene so brez DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku potrditve ponudbe. V kolikor bi bile potrebne dodatne spremembe ali so potrebne bolj obsežna dela, se lahko cena spremeni ampak le v dogovoru z naročnikom. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru naročniku zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi ponudbo (ponudnik prejme elektronsko sporočilo s strani kupca, da ponudbo potrjuje) in nakaže 30% avansa na podlagi prejete ponudbe (razen če je pisno dogovorjeno drugače). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Račun

Za naročila na naslove v Republiki Sloveniji, EU, Evropi in drugje po svetu odpošilja in izdaja račune poslovni subjekt Inverse d.o.o. ki ni davčni zavezanec v skladu z 1. točko 94. člena ZDDV-1. Omenjen poslovni subjekt je registriran z matično številko 9179984000. Številka računa: TRR pri Delavski Hranilnici: SI56 6100 0002 7314 286 (BIC banke: HDELSI22)
Za komunikacijo s podjetjem lahko uporabite splošni mail info@skilledweb.si ali direktno telefonsko številko +386 70 454 833.

Postopek izvedbe naročil

Ponudba potrjena

Po prejetju sporočila o potrjeni ponudbi, se na podlagi pisnega dogovora ponudnik loti opravljanja storitve. Pogodba o naročilu storitev je na tej stopnji sklenjena.

Pravica do odstopa od pogodbe

Naročnik ima pravico kadarkoli do zaključka naročila pravico odstopiti od pogodbe. V kolikor to naredi, mora ponudniku zagotoviti povračilo stroška že opravljene storitve na podlagi urne postavke v višini 60€ brez ddv za opravljeno uro dela. Za uveljavitev pravice do odstopa mora naročnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe, v tem primeru mora obvestiti podjetje Inverse d.o.o., Nušičeva ulica 3, 3000 Celje (po pošti ali na splošni e-naslov info@skilledweb.si).
Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice naročnika do odstopa od pogodbe poslano pred obvestilom ponudnika o zaključeni storitvi.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Naročnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščeni tretji osebi.

Komunikacija

Z naročnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu naročnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
- pošiljatelj mora biti jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- željo naročnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj.Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik naročnika obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročene storitve. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o storitvah, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi, Inverse d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Za reševanje sporov imate povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Naročnik se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko ali preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektronske pošte info@skilledweb.si. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil naročniku potek nadaljnje obravnave postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da naročnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ekipa SkilledWeb!